نخستین جشنواره حلوا مغزی در شهرستان کوهسرخ برگزار شد

مسئول نمایندگی میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی کاشمر گفت: «نخستین جشنواره حلوامغزی طرق به همت اقامتگاه بومگردی چشمه نقره در روستای طرق شهرستان کوهسرخ برگزار شد.»

به گزارش روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان رضوی رضا یوسفی با اعلام این خبر افزود: «حلوامغزی، از سوغات فصلی، خوشمزه درمنطقه کوهسرخ است که بهعنوان شیرینی خانگی، برای دورهمیها، شب نشینیها و ایام عید وهم به عنوان صبحانه یا ناهار با نان برای مردانی که به سر مزرعه و بیابان میروند، استفاده میشود.».
مسئول نمایندگی میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی کاشمر درباره شیوه پخت این حلوا اظهارکرد: «شیره انگور را داخل ظرفی چدنی به نام «دیگریگی» میریزند تا جوش بخورد با وسیله ای چوبی، به نام کفچه شیره انگور در حال جوشیدن را زیر و رومی کنند تا زمانی که رنگش عوض شود.».
یوسفی گفت: «بعد دیگ را کنارمیگذارند تا سرد شود، سپس سه ظرف کف داخل شیره انگور میریزند و مخلوط میکنند.»
او یادآور شد: «کف از ریشه گیاهی به نام بیخ یا چوبک تهیه شده که با جوشاندن آب این گیاه وهم زدن این آب در ظرفی سفالی به نام تغار با دستهای از چوب نازک گز، بعد از حدود نیم ساعت آب به کف تبدیل میشود و ظرف یا همان تغار پر ازکف میشود، البته همین کفزنی از سرگرمیهای مردم در شبهای زمستان وشبنشینی است که با اضافه نمودن شکر یا شیره انگور مانند یک بستنی زمستانی خوشمزه وپرطرفدار است.»
مسئول نمایندگی میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی کاشمر تصریح کرد: «بعد از اضافه کردن کف به دیگ ریگی، رنگ شیره سفید میشود وکم کم طلایی رنگ میشود که در این مرحله به آن نقره میگویند، در این زمان چوب نازکی را داخل دیگ میزنند وبا انگشت آن را لمس میکنند، آماده بودن حلوا را این گونه آزمایش میکنند.»
یوسفی ادامه داد: «سپس مغز گردو، کنجد و مغز دانه زردآلو را به مقدارلازم داخل دیگ میریزند و بعد از این که مخلوط شد، حلوای آماده شده را داخل اتاقی پارچهای تمیز پهن می کنند و کمی آرد می پاشند وحلواها را به صورت اصطلاحا قرص قرص میریزند و برای مصرف داخل یک قابلمه بزرگ میگذارند.
او به ظرفیتهای گردشگری این روستا اشاره کرد و گفت: «روستای طرق یکی از روستاهای هدف گردشگری شهرستان کوهسرخ و دارای بافت پلکانی است، از جاذبه های طبیعی این روستا مناظر زیبای باغات در طول فصلهای سال و همچنین رودخانه دائمی نابای است که در طول سال دارای آب و جاری است.»
مسئول نمایندگی میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی کاشمر با بیان اینکه در روستای طرق دو اقامتگاه بومگردی فعالیتمیکند، افزود: «این روستا به دلیل دارا بودن گونههای مختلف خوراک و شیرینی به عنوان یکی از بهترین مقاصد گردشگری خوراک در شهرستان کوهسرخ شناخته میشود.»
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰